Wijndomein Oude Waalstroom
ontdek onze biologische natuurwijnen... ambachtelijk, authentiek en vol karakter!

Onze wijnen 

Al onze wijnen worden gemaakt van druiven uit onze eigen biologische en natuurlijke wijngaard. Wij voeren een extensief, vooral handmatig beheer en creëren zo de vrijheid om met de natuur mee te bewegen en te sturen op natuurlijke processen,  bodem en biodiversiteit, 100% gifvrij. Geen interventies in de wijngaard, de wijnranken groeien en ontwikkelen op eigen kracht en in balans met de omgeving en omstandigheden. Gezonde ranken leveren gezonde druiven en deze gezonde trossen bevatten alles aan gisten en enzymen om wijn te maken.  

 De druiven plukken we met de hand, waarbij we een laatste rotte druif of vraat eruit halen. Eenmaal in de wijnmakerij vergisten we de druiven met deze natuurlijk aanwezige gisten en  alleen de eigen natuurlijke suikers. De vergisting verloopt hierdoor zeer kalm, wat de vorming en het behoud van aroma's ten goede komt. Geen ingrepen of toevoegingen bij het proces, geen zuurcorrecties, geen klaring, de wijn behoud zijn natuurlijke balans en is volledig vegan-friendly bovendien.  Geen filtratie, alle smaken blijven behouden tot in de fles. Minimale interventie, enkel een minimale hoeveelheid sulfiet bij het bottelen, zo maken wij onze wijnen: 

Natuurwijnen van Wijndomein Oude Waalstroom… ambachtelijk, authentiek en vol karakter!

Kom langs in onze winkel of bestel je wijnen via onze webwinkel: www.wijndomeinoudewaalstroom.shop


witte wijnen

 

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

johanniter 2019 

Een frisse fruitige droge witte wijn, Johanniter solo, de frisse zuren verraden de Riesling invloed van deze druif, het samenspel met het volle fruit met hinten citrus en groene appel maakt het een perfecte mooi-weer-wijn.natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

ongetemde witte 2018 

Een volle fruitige droge witte wijn, Johanniter verrijkt met het uitgesproken karakter van Solaris. Iets langer schilcontact maakt de volle expressie van smaken vrij van beide druiven en geeft een levendige wijn met een diepgele kleur.


natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

geëikte witte 2016 

Een krachtige droge witte wijn, het uitgesproken karakter van de Solaris getemd met de rust van de Bianca. 12 Maanden rijping op eikenhout geeft deze wijn een geheel eigen beleving.

 

 

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

muskaat 2019 


Een kruidige droge witte wijn, het muskaat van Palatina en het karakter van de Solaris afgerond met de verfijnde Bianca, fris en kruidig met een milde muskaatsmaak. 

oranje wijnen

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

op avontuur 2019 

Een levendige droge oranje wijn van Souvignier Gris. Grotendeels lange schilweking voor het oranje kruidige en bloemige karakter, deels korte schilweking en daardoor toch fris, een avontuurlijke wijn.
rosé wijnen

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

de zon tegemoet 2019 

Een frisse volle rosé, droog maar uiterst fruitig, van Rondo, Regent en Cabernet Cantor. 

rode wijnen

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

rood fruit 2018 

Een levendige toegankelijke rode wijn met  krachtig fruit, gemaakt van Rondo en Cabernet Cantor. 

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

robuuste rode 2016 


Een volle krachtige en kruidige rode wijn van Regent, Cabernet Cortis en een vleugje Rondo, 12 maanden gerijpt op eikenhout. 

Al onze wijnen zijn biologisch gecertificeerdverwacht

blije bubbels

Afgelopen jaren hebben we met succes geëxperimenteerd met een natuurlijk sprankelende wijn. Wij gebruiken ook hier geen toevoegingen dus de nog gistende wijn wordt gebotteld met een nagisting (van dus de eerste gisting met natuurlijke gisten en eigen suikers) op de fles, in de wereld van natuurwijnliefhebbers ook wel bekend als pét-nat. De eerste  oplage komt nog voor de jaarwisseling beschikbaar. Een bescheiden oplage, maar geen nood, wij vonden het al een geslaagd experiment en worden er blij van dus dit jaar komt er alweer een nieuwe iets grotere oplage.


't dorstig hert appelcider

Een natuurlijk sprankelende appelcider, keeved cider, van een ruime variatie aan appelrassen, uiteraard is ook deze cider vergist met natuurlijke gisten en enkel natuurlijke suikers met nagisting op de fles dus licht troebel. Een bescheiden eerste oplage beschikbaar in december.