Wijndomein Oude Waalstroom
ontdek onze biologische natuurwijnen... ambachtelijk, authentiek en vol karakter!

Onze wijnen 

Al onze wijnen worden gemaakt van druiven uit onze eigen biologische en natuurlijke wijngaard. Wij voeren een extensief, vooral handmatig beheer en creëren zo de vrijheid om met de natuur mee te bewegen en te sturen op natuurlijke processen,  bodem en biodiversiteit, 100% gifvrij. Geen interventies in de wijngaard, de wijnranken groeien en ontwikkelen op eigen kracht en in balans met de omgeving en omstandigheden. Gezonde ranken leveren gezonde druiven en deze gezonde trossen bevatten alles aan gisten en enzymen om wijn te maken.  

 De druiven plukken we met de hand, waarbij we een laatste slechte druif eruit halen. Eenmaal in de wijnmakerij vergisten we de druiven met deze natuurlijk aanwezige gisten en  alleen de eigen natuurlijke suikers. De vergisting verloopt hierdoor zeer kalm, wat de vorming en het behoud van aroma's ten goede komt. Geen ingrepen of toevoegingen bij het proces,  de wijn behoud zijn natuurlijke balans en alle smaken blijven behouden tot in de fles en volledig vegan bovendien. Minimale interventie, enkel een kleine hoeveelheid sulfiet bij het bottelen voor wat extra stabiliteit op de fles, zo maken wij onze wijnen: 

 

Natuurwijnen van Wijndomein Oude Waalstroom… ambachtelijk, authentiek en vol karakter!

 

Kom langs in onze winkel of bestel je wijnen via onze webwinkel: www.wijndomeinoudewaalstroom.shop

Ook vind je onze wijnen (of een selectie) bij natuurwijnwinkel  a sense of Place in Amsterdam, Design & Wine eveneens in Amsterdam, bij de natuurwijn pop-up evenementen van Est. 968 in regio Den Haag,  biologische en verpakkingsarme winkel De nieuwe graanschuur in Amersfoort, bij Klein Stettyn Deli de mooiste voedselboswinkel in Oosterbeek en via webshop AllesWild.nl Ook worden onze wijnen worden geschonken bij bewust genieten restaurant De Dyck in Woubrugge.

 

witte wijnen

 

flierefluiter 

Een frisse fruitige droge witte wijn, Johanniter solo, de frisse zuren verraden de Riesling invloed van deze druif, het samenspel met het volle fruit met hinten citrus en groene appel maakt het een perfecte mooi-weer-wijn.
natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

ongetemde witte 

Een volle fruitige droge witte wijn, Johanniter verrijkt met het uitgesproken karakter van Solaris. Iets langer schilcontact maakt de volle expressie van smaken vrij van beide druiven en geeft een levendige wijn met een diepgele kleur.


geëikte witte

Een krachtige droge witte wijn, het uitgesproken karakter van de Solaris getemd met de rust van de Bianca. 12 Maanden rijping op eikenhout geeft deze wijn een geheel eigen beleving.

 

 


rosé wijnen

de zon tegemoet  

Een frisse volle rosé, droog maar uiterst fruitig, van Rondo, Regent en Cabernet Cantor. 

rode wijnen

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

rood fruit

Een levendige toegankelijke rode wijn met  krachtig fruit, gemaakt van Rondo en Cabernet Cantor. 

natuurwijn van wijndomein oude waalstroom

robuuste rode


Een volle krachtige en kruidige rode wijn van Regent, Cabernet Cortis en een vleugje Rondo, 12 maanden gerijpt op eikenhout. 

Al onze wijnen zijn biologisch en eko gecertificeerd


verwacht

blije bubbels

Afgelopen jaren hebben we met succes geëxperimenteerd met een natuurlijk sprankelende wijn. Wij gebruiken ook hier geen toevoegingen dus de nog gistende wijn wordt gebotteld met een nagisting (van dus de eerste gisting met natuurlijke gisten en eigen suikers) op de fles, in de wereld van natuurwijnliefhebbers ook wel bekend als pét-nat. De eerste  oplage komt nog voor de jaarwisseling beschikbaar. Een bescheiden oplage, maar geen nood, wij vonden het al een geslaagd experiment en worden er blij van dus dit jaar komt er alweer een nieuwe iets grotere oplage.


't dorstig hert appelcider

Een natuurlijk sprankelende appelcider, keeved cider, van een ruime variatie aan appelrassen, uiteraard is ook deze cider vergist met natuurlijke gisten en enkel natuurlijke suikers met nagisting op de fles dus licht troebel.